Ledig

Jag är ju iof ledig varje dag nu för tiden men Linnea är ledig med mig idag :). 
Skönt att slippa gå upp och stressa i sig frukost och gå till dagis. Idag ligger vi kvar i sängen och kollar på Barnkanalen. 

Igår åkte vi till backa plan med mamma och köpte bland annat kläder till bebisen som h"n kan ha när vi åker hem. Fick likadana som Linnea men det står Gullunge istället för älskling som det stod på linneas. Och strumpor. Sen ska jag rama in kläderna var för sig så får barnen det när dom blir större :) 

Köpte en klänning till Linnea på hm idag. Jätte söt med blommor på. Hon ville ha den på kalaset i morgon. Emma fyller 17 år. 17 ÅR!! <---Vad hände där??? Nu låter jag som en tant men tiden går väldigt fort ibland. Haha.. 

Undrar när bebis tänkt komma... Kollade på ett förlossningsprogram igår på ettan och jag längtar tills jag får bebisen på bröstet. Blir lika tårögd varje gång jag ser det på tv. Längtar inte tills det är dax att kläma ut den...! Haha... Men ett ont måste om jag vill se bebis :) 

Mamma är helt säker på att det är en kille. Jag har ingen aning! Jimmie tror det är en tjej. Jämnför man denna graviditeten med Linnea så är det som natt och dag. Så på det sättet känns det som att det skulle vara en pojk. Men och andra sidan säger dom ju att alla graviditeter är olika. Vi får se helt enkelt när den tänkt komma! 
Vad tror du att det blir?? 



Välkommen när du vill!



Jaha då va dagen här. Då bebisen är beräknad! Men som jag trodde så kommer jag gå över tiden. Tror inte det blir ett majbarn. Blir nog ett junibarn :) bebisen är så klart välkommen nu med. Men känner inte nått så h"n ligger nog kvar och gottar sig ett tag till. 

Drömde i natt att vi fick trillingar! Kollade på shrek med Linnea igår när han blir pappa och får tre stycken på en gång så det var la dom tankarna som spökade till min dröm... Haha... Men gud...  Tre stycken på en gång... Nej tack. Hade jag ju aldrig fått tid för stackars Linnea. Haha... Vart tvungna att flytta. Köpa större bil... Sängar vagn ALLT! Haha... TUR det var en dröm! 

Satte ihop spjälsängen igår. Jag börja men Jimmie fick göra klart när han kom hem.. Hehe... Lät den stå i vardagsrummet och la i madrassen bara. Diesel va så klart snabb upp i den. Sov i den hela natten... Som om den var till henne! Haha... 
Men idag fick jag burit in den i sovrummet men har inte bäddat den... Har hört att det betyder otur att göra det innan bebisen kommit. Jag vill bädda den!!! Men vill ju inte riskera bebisen! Haha... Jätte töntig är jag... Men la fram lakan mm så det ändå får våran doft (dom är nya och var inplastade) 

Hoppas Diesel håller sig därifrån bara. Hon får absolut inte ligga där när bebisen kommit...! 

Snart dax att hämta Linnea. Satte upp tofsar i håret på henne idag. Får se om hon har dom kvar eller dragit ur dom. 

Så fin! 😊 
Ha det gott!

Latar mig

Tror verkligen min kropp ställer in sig på att jag ska ha bebis. Vaknar mitt i natten (oftast vid 3-4 tiden) och kan inte sova. Kollar då fb eller instagram och SEN kan jag sova. Låg även i natt och tänkte på alla saker jag saknar att göra som ickegravid. 
-Vända mig i sängen utan att det gör ont någonstans eller bli andfådd. 
-Gå i trappor utan att behöva ta paus
-Kunna böja mig efter saker på golvet utan att tänka en extra gång: Orkar jag verkligen? 
Några av sakerna jag längtar efter... Haha! Men nu är det inte långt kvar. Snart har jag en bebis i famnen! Och det är värt varenda sömnlös natt! 

Ska sätta ihop spjälsängen idag med. Och ställa iordning skötbordet tänkte jag med. Ska bara orka. Kom hem efter att jag lämnat L på dagis och satte mig i soffan. Tänkte att lägger jag mig i sängen kommer jag inte upp igen men soffan hade samma effekt! Haha... 

Fick Kungälvsposten idag med förresten! Satt och bläddra i den vid frukost och får syn på den största bilden i uppslaget att Jimmie är med där i när han kör Peters bil! Haha... 

Han är allt en raggre innerst inne! ;P 

Svullnaden i fötterna vill inte ge med sig längre. Jag är svullen konstant. Hjälper lite med kall dusch på dom och fotmassage. Jimmie ställer upp lite då och då på att massera. 
Fick sålt min andra vagn igår förresten! Köpte ju en i december av en på fb, men ångrade mig sen för jag ville ha en emmaljunga. Så igår fick jag sålt den till en nybliven mormor. Och jag har kvar min emmaljunga i källaren till våran bebis. 

Himla mycket gravidsnack och bebis nu känner jag men är inte mycket annat som händer för mig! Haha... Satte på en maskin tvätt förut kan jag ju tillägga då... Haha... Intresseklubben antecknar! 

Ne men nu får jag nog ta och starta mina projekt så jag kan vila innan jag ska hämta L :) 

VARMT!

Idag känns det som högsommar ute! Synd man inte har kläder som passar en som är lite mer svala... Bebis, du får gärna komma ut snart! :) 

Bra att Linnea kan vara på dagis och leka medans jag svettas bort på soffan... Haha... Idag blir det stranden när jag hämtat henne :) 

Nu ska jag pyssla med lite annat! Höres!

God morgon Onsdag!

Idag när jag vaknade för att gå på toa kunde jag knappt öppna mitt höger öga... Så svullen av vatten. Fötterna lite grann med men inte så farligt när jag legat ner. Värre när man gått eller stått en stund... Så nu när jag vart och lämnat Linnea på dagis så är mina fötter svullna och stekheta. Ansiktet lite bättre. Har en golvfläkt som står bredvid soffan riktat på mina fötter som är i högläge... Så skönt med kall fläkt på dom. 
Ögonen känns helt vattniga. Kanske skulle ta och gråta så man kan lätta på trycket? Haha... Undra om det hade hjälpt? 


Idag orkade jag inte ens gå hem från dagis. Orkar inte ens gå upp för trapporna här hemma. Fick ta en paus mitt i. Idag är en sån där dag man tycker att bebis ska komma... Tur det är så. Vet att h"n kommer iaf inom 3 veckor! Mer än så får jag inte gå :) 

Gillar sommar och värmen. Gillar inte att jag blir svullen... :) 
Ne om man skulle ta tag i disken och lite annat här hemma innan man är helt död igen? 
Höres!

Måndag och studiedag

Två nätter i rad har jag vaknat vid 3-tiden och inte kunnat sova. Antingen för varmt eller nått annat som stört min sömn. I natt kunde jag inte somna om så då låg jag och kollade på telefonen. Men då hade Linnea kommit in till mig med, så kanske va de som jag vakna av? Äh kommer inte ihåg... 

Idag va de studiedag för Linnea så hon har vart hemma hela dagen. I morse va hon lite grinig och hostig så jag trodde hon va på väg att bli sjuk men inget jag märkte på eftermiddagen. Får se hur natten blir för henne. Hon Somnade framför en film i kväll. Rätt tidigt, så hon kanske vaknar jätte tidigt i mon... 

Va hos barnmorskan en snabbis idag med. Skulle bara kolla blodtrycket och det såg bra ut :) efter de köpte jag och Linnea varsin glass. Gick till den affären som ligger bredvid. Ytterby Livs? Eller vad den heter... Tror det är så. Men jag gillar inte den affären igentligen... Handlade där (för hundra årsedan nu haha) chips. Sprang ner lite lätt jag och Jimmie för vi var sugna på de. När vi kom hem såg vi att chipsen va gammal... Datumet hade gått ut! Frächt...  Gick dit nån vecka efter eller två och köpte en marabouchoklad. Såg att den oxå va gammal när vi kom hem. Plus att dom inte ens hejar på en när man kommer in. Idag satt de en gubbe bakom kassan med sin dator och kollade inte ens upp när vi gick in... Jag sa hej då svara han... Ne den affären gillas inte. Inte av mig iaf... Men glassen gick ner :) Kollade inte ens datumet... Haha... 

Tisdag i mon och barnbidraget landar på kontot! Inte en dag för sent :) 

Nu måste jag säga go natt!

Kosläpp och svett

Idag åkte vi med grannarna till fontin och skulle kolla på kosläpp. Själva kosläppet tog la 1 min MAX att titta på. Dom va inte alls så glada som man trodde dom skulle va. Men som tur va fans de ju annat att göra innan de. Ponnyridning, klappa kaniner, köpa närodlad mat mm... Massa folk och stekande hetta! Hade med oss fika oxå. 

Jätte mysigt! Rätt slut nu måste jag erkänna! 
Måste dra visst! 




Fötterna på bordet

Precis ätit pannkakor till lunch. Eller ne, de e ju nästan en timmesedan nu! Haha.. Tiden flyger iväg... Blev sen lunch idag för Linnea vakna sent idag :) så skönt. Jag vaknade vid halv 8 av att Jimmie satte på tvn i vardagsrummet. Då gick jag på toa och sedan la mig igen. Tänkte att Linnea vaknar la snart ändå. Men jag lyckades somna om och vid 9 vaknade hon. Heeeelt ok tid! 

Idag har vi vart ute på gården hela dagen. Linnea har lekt med Fanny och dom har cyklat och haft sig :) Ska snart åka och handla lite men de får vänta en stund... Blev så mätt och trött efter maten.. Haha... 

Drömt om förlossningen HEEEELA natten. Har drömt och vaknat, gått på toa sedan somnat och drömt osv... Inget hemskt igentligen och inget speciellt heller. Men jag kollade på ett förlossningsprogram på ettan igår (som jag kanske inte skulle gjort) så de va la därför jag drömde som jag gjorde! 

Ne om man skulle ta och handla lite... ! 


Zzzz...

Hade min mage vart ett ägg hade de nog spruckit idag! Haha... Bebis har karate i där plus lite gympa då och då... Men nu har jag fått sova en bra stund och då vilar oftast bebis med. 

Va å handla förut. Stod och kollade på nappar till nyfödda. De va antingen gröna, rosa eller blåa... Visste inte vad jag skulle välja... Inga neutrala alls... Tyckte de va konstigt. 

Har öppet balkongdörren och hör trafik och byggarbete (från centrum) och "lisebergsskrik" ibland. Sånna där skrik som man hör när folk åker karuseller mm. Undrar va de kommer ifrån!? 

Dags att göra sig i ordning så jag kan hämta hem Linnea. Todilooo!

Vårruset

Åh vad taggad jag blev på att börja springa igår när vi var på vårruset och tittade. Mamma, Netten, Ellenor och Jennifer var duktiga som gick/sprang runt. Såg några med gravidmagar som gick runt vårruset med så då kändes de som en dålig bortförklaring för mig att inte vara med. Men sen när jag inte ens orka gå från parkeringen och till Slottskogen utan att bli andfådd och trött så hade jag ju aldrig orkat 5km... Sparar mig till nästa år! 

Hade de väldigt trevligt ändå! Hade med mig Linnea för Jimmie sluta sent och Hanna var med oxå. Vi gick runt och titta och tiggde till oss gratisprover lite här och där! Haha... 

Blev sent igår med. Linnea somna inte för ens efter 22. Så i morse vid 8 fick jag väcka henne så vi kunde gå till dagis. 
Inget soligt väder ute idag men väldigt skönt ändå! Sitter på balkongen nu och svalkar mina element-fötter. Lite vatten i, men inte så mycket ännu... Haha... Kommer la ikväll... Bebis är pigg och rör sig. Känns som dom flesta tror de kommer bli en pojk. Vi får se! Så spännande när man verkligen inte har en aning om NÄR h"n ska komma! 

Kollade på "Känn ingen sorg" lite förut. Den är bra den filmen. Så roligt att de är i Gbg med... Man känner igen ställena. Men stängde av efter drygt halva för då började de krypa i fötterna och bena i mig. Va tvungen att städa linneas rum och fixa disken från igår och plocka upp allt vi hade med oss igår på vårruset. OCH göra rent kattlådan... Ingen rast ingen ro låter de som men jag sitter ju och vilar nu. Har nån timma till att vila innan jag ska hämta L. :) 

Vad ska man göra till middag idag då? Igår åt vi köttfärssoppa med potatis i. Den blev jätte god och Jimmie tyckte vi kunde äta den idag med. Men njaaaa... Tog iof fram köttfärs från frysen men fundera på att göra köttfärspaj. De är gött de med! Så får de nog bli. 
Ne nu ska jag in och lägga mig lite. Borde inte göra det igentligen eftersom de blir så segt att gå upp sen. Men de e så jävla gött... Haha! ;) 

Barnmorskan

Va hos barnmorskan redan klockan 11 idag. Brukar ha tid kl 14 annars men vi ändrade de sist. Allt såg jätte bra ut. Bebis mår bra och mina världen va bra. Prata lite om förlossningen och om linneas förlossning och jag känner att jag har bättre självförtroende nu än innan jag prata med henne. Hon är så bra min barnmorska :) Längtar så tills bebisen kommer nu! Är så nyfiken på om de är en kille eller tjej! 

Ikväll är de vårruset. Står att de ska vara uppehåll i väderappen men så som man hör att de regnar nu så undrar man... Hoppas de blir uppehåll iaf... 
Nu ska jag vila! Innan jag hämtar L 

Segis

Idag har jag vart seg! Vakna 09.20 (snacka om sovmorgon!) gick på toa och hoppades på att får sova lite till (!!) men 09.30 kom Linnea in och va hungrig. Oftast säger hon så bara för att få upp en... Men gick upp och duka fram. Jag va sugen på sill som vi hade i kylen så jag åt de och ägg till frukost. Sen efter de har jag rapat sill hela dagen! Så äckligt...! 

Haft svullna fötter idag med. Kändes som jag hade vattenballonger UPPE PÅ fötterna efter vi kom hem från bäckebol idag (va där en snabbis) De är tur att det är i slutet av graviditeten och inte början eller mitten... Hehe... 

Netten och Jesper va här och hälsa på idag med! Riktigt kul att dom ville kika in :) Luncha och tjöta lite! 

I morgon är de vårruset. Jag är lite sugen på att springa, va väldigt kul förra året (även om himlen öppnades sig över oss) men jag skulle inte ens orka gå runt... Får nöja mig med att vara hejaklack i år :) 

Ne nu ska jag sova. I morgon ska jag till barnmorskan :) go natt!

Knökad med fredagsmys

Nästan inget batteri på telefonen så får se hur långt jag kan skriva! Hehe... (För att gå och ladda den går ju inte... Hehe) 

Sitter och kollar lets Dance och har ätit alldeles för mycket godis och popcorn. Linnea har precis somnat. Ligger i soffan ännu... Idag va jag på göksäter med mamma och Hanna medans Linnea va på dagis. Hittade två stora tröjor jag ska ha med mig till bb som kan va gott att ha på sig när allt är klart och man åker hem... 

Sen när jag kom hem va de bara att hämta Linnea och vi satte oss och måla på balkongen innan solen försvann för mycket där. 

Käkade korv med mos och räksallad till middag idag. Hemmagjord alltså. Himla gott blev de! Linnea tyckte moset va goast och åt säkert 5-6 port av de! Kul när man lyckas och hon verkligen äter! 

Va hos Jessica och barnen en snabbis innan middagen med. Linnea Busa med pojkarna och jag tjöta med Jessica! Hihi... 

Ne nu ska jag fortsätta kolla på lets Dance! 

Bebis bebis bebis

Möla i mig några polly igår kväll. Så i morse när Linnea skulle slänga sin blöja såg hon en tom pollypåse i soporna. Ställer hon sig framför mig och frågar VEM har ätit upp pollyn? Har du ätit upp den? Fråga hon då... Jag kunde inte med att ljuga eller hitta på nån dålig bortförklaring så jag sa bara Ja... Är det lördag idag?? Fråga hon då glatt! Njaaa.... Ne de e ju inte de. 
Haha... Kände mig så dum! 

Idag har jag fått rensat och lagt ordning i skåpen i hallen. Känns bra! Lite mer koll på var alla saker ligger nu. Ska slänga gamla soffbordet sen bara när Jimmie kommer så vi kan röra oss i vardagsrummet igen! Hehe... 

Måste handla idag med. Men de får bli i eftermiddag. 
Ne nu ska jag vila innan jag hämtar Linnea! 

Onsdag. Shalgrenska. Negativ. Sova

Finns de nått goare än att lägga sig i en renbäddad säng?  Känns heeeelt ok! Hihi,,, 

Idag va jag på Shalgrenska och kolla upp mitt ärr i knävecket och resten av alla prickar på kroppen. Tog max 2 min tror jag... Aldrig gått så fort! Haha .. Kändes inte som hon va så noggrann när hon titta men dom vet la va dom gör. Nu ska jag dit i september nästa gång... Hela sommaren först att njuta av. 

Bara skit på tv i kväll med... Inget kul att titta på alls. Känner mig inte direkt så positiv ikväll heller... E irriterad och vill bara sova i hundra år helst... 

I morgon blir det förskolan för Linnea. Och jag får roa mig med annat. Ska slänga massa skit iaf som ligger i Skåpen här hemma som man aldrig använder. Bad Jimmie gå igenom en del som jag rensat ut igår, om de va nått han skulle ha men han har inte rört nått där så jag slänger de i morgon. Köpt mindre soffbord med så nu har vi nytt soffbord OCH det gamla kvar i vardagsrummet. Nej då, tar inte alls plats! Har fotoalbum som ska ner till källaren med. Låg i en av lådorna som är till skötbordet. 
Va icke positiv man kan vara nu känner jag... Skulle nog behöva sova nu istället... Ska nog ta och göra det och hoppas på att vara piggare i mon! Och gladare... Haha... 

Go natt

22 dagar

Sitter å väntar på att mamma ska komma så ska vi åka till second hand. Linnea ska med oxå. Fanny är här just nu och leker. Dom leker med dockhuset :). Så kul att höra när dom leker. Linnea är alltid storasyster. Eller så är hon gravid. Fanny är alltid mamma. Så gulligt :) 

Nu ringde mamma så nu är de dags att gå ut! Hörs!

BB-väska

Jag har inte börjat packa ännu, men har börjat skriva upp lite vad som kan vara bra att ha med sig :) kan ju alltid va käckt? Är ju inte såååå långt kvar.. Hehe... 
Go natt!

Hello

Då har jag parkerat arslet i soffan efter att storstädat  lägenheten! Blir "bara" trött i bena efter ett sånt här gympapass och det är la för att man är så tung nu. Annars funkar det fint att gå runt här. Följde med Jessica till VC förut efter att jag lämnat L och då gick jag ner från oss. När jag gick där så tänkte jag: det här hade jag aldrig orkat om det var Linnea jag var gravid med. Då vägde jag ungefär 10 kg mer än vad jag väger nu. Kände mig smal för en stund! Haha... 

På onsdag ska jag till Shalgrenska och visa mitt ärr i knävecket. (Hatar de) men vad ska man göra. Ett ont måste. Ungefär 1,5 årsedan jag opererades. Tiden går fort! :) 

Va sugen på godis jag blev nu då... Tur vi inte har nått hemma.. Hehe... 

Idag på gravidappen stod de att det är 23 dagar kvar till bf. Pirrigt!!! Kanske ska börja packa bb-väskan ändå? Börja ta fram bebiskläder mm? Iaf plocka undan i h"n garderob. (Ligger massa annat bröte där nu som ska väck så man får plats med kläder. ) blev trött bara jag tänkte på de... Vi har så mycket skit i dom lådorna som man ändå inte vill göra sig av med så det blir bara att man flyttar på de till nästa ställe. Och det är det som är tröttsamt... Får ta tag i det någon dag då jag är på släng-humör! Haha... 

Ne om man skulle ta och lägga sig och vila en stund..? Innan man ska hämta yrvädret :) 



1maj 2014

Tänkte att skriva på bloggen kan jag ju göra en snabbis! Det är ju kul! Men nu kommer jag inte på nått att skriva om... Haha... Typiskt.... 

Idag tog vi upp spjälsängen från förrådet. Hitta alla delar UTOM skruvarna... Trött jag blir! Hade vi inte haft madrass så hade det vart lite lättare, men nej då... Skruvarna, varenda en, ska vara borta! Så får se om man kan ta vanliga skruvar (vilket det känns som om man borde kunna) 

Efter de åkte vi till pappa i Lycke och sa hej och Jimmie la av sina vinterdäck där. Käkade även blåbärspaj som jag gjorde igår och hade med mig. Så himla go. Blir alltid för lite med sån paj så nästa gång får jag göra en långpanna! Haha.. 

Sen träffa vi Jessica familjen och käka sen lunch. Korv med bröd. Så gott... Efter de blev det marrängswisch! Sen kunde jag rulla ner för deras trappa! Haha... Måste ändå fira att det är 1 maj, lixom.... Hihi... Men vi gick ut i den goa solen och lekte lite efter maten. Skönt va de! 

Men sen blev jag så gravidtrött och behövde vila så vi åkte hem... Linnea sprang på gården och lekte lite till. Även om hon va trött. Hon höll på att somna i bilen när vi åkte hem men lyckades hålla sig vaken ändå. Ändå somna hon inte för ens vid 21 idag... Ne om man själv skulle ta och lägga sig! Inte varje dag jag är vaken så här länge utan att gäspa käken ur led! Haha... 

Blev en bit skrivet ändå med tanke på att jag inte visst vad jh ville skriva! 
Och där kom det sura uppstötningar... Myspys... Lagom tills man ska sova! 
Go natt

27 dagar

Nu är det 27 dagar kvar för mig till bf! 27!!!! Hur lite lät inte det då? Pyttepytt!!! 

Snart är jag tvåbarns mamma... :) och det känns ju inte sämre med tanke på att vädret är som goast nu med och jag är ledig. Eller "ledig" ska man la skriva. Kommer säkert få ett barn med nattbesvär eller kolik eller nått liknande... Fast jag hörde igår att kolik är ärftligt... Aldrig hört det innan. Större risk att barnet får det om någon av föräldrarna hade det. Undra om det är så? Isåfall är inte risken så stor att denna bebis får de :) 

1 maj idag. Inne på rätt månad. Bebisen ska ju komma i maj säger dom. (Jag tror juni...) cruisingen i Kungälv närmar sig med! Massa saker känns det som... Hehe... Några födelsedagar är det ju även i maj... 

Idag ska vi ta upp spjälsängen från förrådet. Ska inte montera upp den riktigt ännu, men ställa den i lägenheten iaf... Började fundera på bb-väskan med. Vad ska man ha med sig? Hade helt glömt vad jag hade med mig när jag skulle ha Linnea. Men så prata jag med Jessica igår och då kom jag ihåg lite mer saker! Hehe... 

Nu börjar jag bli hungrig.. Dags att äta frukost kanske??